18 March 2014

MINI CHICKEN POT PIE

Resepi mudah yang masih menggunakan puff pastry segera...mudah dan jimat masa...hehehehe. 







Sumber : Noor Abd Rahim ( Buku Resepi )

Isi ayam ( potong dadu )
1 biji bawang besar  ( cincang )
1 tin cream of chicken ( boleh guna cream of mushroom juga )
1/2 cawan air
sedikit lada hitam
cendawan butang ( cincang )
1 sudu besar butter


1. Panaskan butter & tumis bawang hingga layu.
2. Masuk ayam dan tumis lagi hingga masak.
3. Masukkan cream of chicken dan air. Biar mendidih, kemudian masukkan cendawan butang & serbuk lada. Ketepikan.
4. Letak puff pastry dalam muffin pan. Letak isi ayam tadi.
5. Bakar 180'c selama 15-20 minit.





Chicken pie sedia dinikmati...selamat mencuba ...:)


No comments:

Post a Comment